Baarle-Nassau

Over Baarle-Nassau

De Nederlandse gemeente Baarle-Nassau ligt in het meest zuidelijke deel van de regio West-Brabant en is verweven met de Belgische gemeente Baarle-Hertog. 

Deze tweelandenpuzzel wordt gevormd door maar liefst 22 stukjes België in Nederland en andersom liggen er 8 stukjes Nederland in België. De puzzelstukjes worden enclaves genoemd en maken onze gemeente zo uniek en bijzonder. De grenzen van de enclaves zijn zichtbaar weergegeven in het straatbeeld en lopen soms zelfs dwars door gebouwen, waaronder door het Belgische gemeentehuis.

Centrum

Het pittoreske centrum van Baarle lokt vele toeristen uit de wijde omgeving. Met name in het weekend bruist het centrum van gezelligheid, mede omdat iedere zondag de winkels open zijn. Toeristen komen naar Baarle om gezellig te winkelen of om te genieten van vele bourgondische restaurantjes en gezellige terrasjes. Of gewoon voor een heerlijk wandeling door het sfeervolle dorpscentrum met tal van bezienswaardigheden.

Landelijk buitengebied

Net buiten het centrum kunt u genieten van de rust en de prachtige natuur van het landelijke buitengebied. Er zijn vele mogelijkheden om de omgeving te ontdekken, onder andere via diverse wandelroutes. De bosrijke omgeving rondom het grensoverschrijdende natuurgebied 't Merkske nodigt u daarvoor uit. Ook op de fiets kunt u onze streek leren kennen. De fietsroute langs het Bels Lijntje - de voormalige spoorverbinding tussen Turnhout en Tilburg - is een vertrekpunt voor een mooie fietstocht. Kortom, de landelijke omgeving biedt toeristen vele mogelijkheden voor recreatie, dagactiviteiten en ontspanning.